NORRBOTTEN

Tornberg avgår som C-ordförande

Den tidigare riksdagsledamoten Stefan Tornberg avgår som ordförande för Centerpartiet i Norrbotten. I ett pressmeddelande skriver han att det efter 12 år som distriktsordförande är hög tid både för honom och centerdistriktet att gå vidare.

Stefan Tornberg valdes till ordförande för Centerpartiet i Norrbotten efter Per-Ola Eriksson som då utsetts till generaldirektör för Nutek.

Han är den av nuvarande distriktsordförande i Centerpartiet som suttit längst på sin post. Nu anser han att det är ett bra läge att lämna över till nästa generation i ledningen för centerpartisterna i Norrbotten.

– Även om vi i Norrbotten relativt sett hävdade oss väl så innebar valet 2010 ett bakslag framförallt i och med att riksdagsmandatet förlorades. Därför behöver en ny ledning få en reell möjlighet att skapa förutsättningar för en valframgång 2014, säger Stefan Tornberg.

Stefan Tornberg är från och med årsskiftet ny gruppledare och oppositionslandstingsråd för Centerpartiet i Norrbottens läns landstings. Ett uppdrag som han nu kommer att fokusera sitt politiska engagemang på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista