1 av 2
Bengt Jonsson, förvaltningschef på tekniska förvaltningen i Luleå kan konstatera att D-hallens tak inte pallat snömängden. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
2 av 2
B-hallens tak rasade in i fjol. Foto: Reine Sundkvist/Sveriges Radio.
Luleå

Snö stänger ishall – igen

1:07 min

I fjol rasade taket på B-hallen på grund av snömängderna. Nu har Luleå Hockey tvingats stänga D-hallen på grund av rasrisk.

I lördagskväll upptäckte vaktmästarna i ishallen det var stora deformationer på den bärande plåten och då vidtogs omedelbart åtgärden att stänga av ishallen. 

– Ja precis, det uppmärksammades tidigt och ingen person har kommit till skada. Det vi försöker göra nu är att se till så att de materiella skadorna inte blir så omfattande, säger Bengt Jonsson är förvaltningschef på tekniska förvaltningen på Luleå kommun.

Nu pågår arbetet med att få bort snön från ishallstaket på ett säkert sätt med hjälp av jättelika borstar som helt enkelt ska sopa bort snön.

Ishallen är stängd tills vidare och det är i dagsläget osäkert när den åter kan användas och det får konsekvenser för de som brukar nyttja hallen, skridskoåkande ungdomar.

– Exakt hur verksamheterna påverkas vet vi inte i dagsläget men jag vet att vi har fungerande uteisar och även en ishall i Sunderbyn som förhoppningsvis kan tas i anspråk, säger Thor Stöckel, vice klubbdirektör i Luleå Hockey som är ansvarigt för driften av ishallarna.

– Rutiner kommer nu att skärpas upp så vi undviker det här i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista