Gällivare

Bostadsbygge måste igång snart

"Man känner en liten tidspress"
1:38 min

Gällivare kommun kommer på måndag nästa vecka närmare diskutera LKAB:s ansökan om mark i för att bygga 200 nya lägenheter.

– Vi ska naturligtvis göra allt som står i vår makt för att hjälpa LKAB, säger Tommy Nyström (S), kommunalråd i Gällivare.

I början av nästa vecka kommer man alltså inom kommunen diskutera LKAB:s markförfrågan närmare, och efter det kan man mer specifikt ta en titt på vilken kommunal mark som kan vara aktuell för försäljning.

LKAB har uttryckt att man vill ha mark där man i framtiden kan expandera och dit folk kan se möjligheten att bosätta sig.

– Det är så att LKAB vill ha ett koncentrerat område och det förstår man, men vi måste se över var man kan ha en så pass stor bebyggelse, säger kommunalrådet.

Kan det bli så att det blir ett problem med vilken mark som LKAB vill köpa och vilken ni kan tänkas sälja?

– Nej, det tror jag inte. Vi ska inte sätta oss på tvären utan lösa det här.

Men kommunalrådet känner att planeringen för 200 lägenheter till 2015 måste komma igång snart.

– Man känner en liten tidspress. I en kommunal sfär så tar det här ganska lång tid, så vi har inte tid att sitta och vänta. Vi måste hålla så god fart som möjligt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".