1 av 4
Cam Abbot blev målskytt när han ökade på ledningen till 2-0. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
2 av 4
Joonas Vihko blev matchvinnare för Luleå med sitt 3-2 mål. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
3 av 4
Cam Abbotts comeback var efterlängtad och han gjorde ingen besviken. Alf Lindbergh/Pressbilder
4 av 4
Villi Sopanen gav Luleå ledning med 1-0
Ishockey

Vilken Camback!

0:56 min

Målskytt och seger. Det blev en skön återkomst till ishockeyn för Luleås Cam Abbott som gjorde sin första match på 2,5 månad när hemmalaget besegrade Timrå med 3-2. Joonas Vihko avgjorde för Luleå med två minuter kvar.

Efter tio raka matcher utan seger under ordinarie tid spräckte Luleå Hockey äntligen den svarta sviten genom att besegra Timrå med 3-2. -Oj, är det så länge sen? Det visste jag inte. men det gör segern ännu skönare, säger Luleås backveteran Jan Sandström.

Segern satt långt inne. Timrå hämtade in 0-2 till 2-2 och först två minuter före slutet avgjorde Joonas Vihko.

Jan Sandström har nyligen skrivit på ett treårskontrakt med Luleå ("för att jag vill vinna ett SM-guld"). Men Luleå spelade inte som något guldlag i går och norrbottningarna letar fortfarande flytet. -Vi har ett par växlar till. Men det är svårt att möta de desperata lagen som kämpar i botten. Det känns som om vi själva måste bli desperata för att hitta tillbaka till formen, säger Jan Sandström. -Men vi har haft lätt mot Timrå. Det har var sjätte segern på sju möten.

Timrås nyförvärv i målet, Fredrik Pettersson-Wentzel, fick en mardrömsstart. Efter sex minuter hade han kapitulerat två gånger.
Först gjorde Vili Sopanen 1-0. Finländaren har haft svårt att övertyga, men nu gjorde han inget misstag.

Cam Abbott ökade på till 2-0 med ett vackert skott i krysset. Han var tillbaka efter närmare tre månaders bortavaro på grund av en hjärnskakning och det gick inte att ta miste på lyckan efter målet.

Men såväl Timrå som Fredrik Pettersson-Wentzel kom tillbaka.
Ett hårt kämpande Timrå kvitterade till 2-2 och Pettersson-Wentzel stängde kassen resten av matchen fram till Luleås segermål i slutminuterna.

Trots storspel efter den tuffa starten var Timråmålvakten besviken.
-Jag kan inte vara glad när vi förlorade. Jag har spelat sparsamt med matcher på slutet och kände mig rostig, säger Pettersson-Wentzel.

TT: Vad tänkte du efter två insläppta puckar redan efter sex minuter? -Det var förstås inte den start man hoppats på. Men det var bara att blunda och köra vidare.

Om Luleå segermål säger han:
-Pucken studsade två gånger och när jag fick syn på den var det försent.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista