Nyfiken på Kallax Cargo

Den kanadensiska staden Sault Ste. Marie kan vara intresserad av att samarbeta med Kallax Cargo om fraktflyg. Stadens borgmästare säger att han vill lära sig mer om fraktflyget i Luleå.
John Rowswell borgmästare i Sault Ste. Marie är just nu i den Sibiriska staden Bratsk för att förhandla om fraktflyg med ryssarna. Den kandadesiska staden har transpolärt fraktflyg som en prioriterad punkt i sin nya tillväxtstrategi. I samarbete med en annan kanadensisk stad, North Bay, vill man etablera en fraktflygplats, enligt samma ide som Kallax Cargo arbetare med. - Det vi tittar på är mycket direkta polära rutter, som vi vet av data som vi samlat in, att dom faktiskt är mycket billigare att flyga än de traditionellt öst väsliga säger John Rowswell till Norrbottensnytt. Underlaget för fraktflyg är närmast enormt nära Rowswells hemmastad Sault Ste. Marie som ligger på gränsen till USA. Inom 6 -7 timmars körtid går det att nå 60 miljoner människor berättar han. Rowswell är nu i Ryssland, på sin väg hem från en Wintercitykonferens i Japan, för att förhandla om samarbete med tre ryska städer. Han vill undersöka möjligheten att använda de ryska städerna som platser för tekniska stopp för fraktflyg till Asien. Han är också intresserad av Kallax Cargo i Luleå. - Ja jag är mycket intresserad av få lära mig mer om det och i sinom tid är jag säker på någon låter mig få veta. säger John Rowswell borgmästade i den Kanadensiska staden Sault Ste. Marie.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista