Förra årets match på Torneälvens is. Foto: Robert Hedlund/Luleå Hockey.
Pajala

Stjärnspelare till Pajala

2:47 min

Årets hockeyevenemang på Torneälven ska spelas i behaglig vårsol är det tänkt.

I vår kommer en ny turnering i ishockey att spelas på Torneälvens is. Pajala winter classic kommer i år att gå av stapeln en månad senare än förra året.

Anledningen till att den i år spelas i slutet av mars är att förra året var det extremt kallt, nu hoppas arrangörerna på att det ska bli behaglig vårsol. En annan fördel är att det finns mer snö att bygga läktare av med ett senare datum.

Förra året var det, trots bitande kyla, stor publik som så matchen mellan Luleå hockey och Tornedalen Allstars, ett hopplock av hockeystjärnor och före detta hockeystjärnor, med rötter i Tornedalen.

Men i år kommer upplägget att bli annorlunda, enligt tävlingsgeneralen Jan-Erik Magnström.

– Vi tittar på Sverige och Finland, vi tror att vi redan nu har fått ihop en 20-tal riktiga stjärnor. Nästa alla som var med förra året har i princip tackat ja, Jarmo Myllys och fler finska namn har uttryckt att de kommer, säger Magnström.

Men det finns ett par drömspelare som arrangörerna hoppas på.

– Mats Sundin och Christian Ruttu vore drömmen att få hit. Vi får se hur det går, dom jobbar som talangscouter och passar det bara in i deras tidschema så är det inte omöjligt, säger Jan-Erik Magnström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista