Fem års frist för Porjus

Porjus har fem år på sig att visa en positiv befolkningsutveckling för att slippa riva tomma bostäder. Det säger Sten Ekström, vd för Statens bostadsomvandling som är de nya ägarna.

Tidigare i veckan köpte det statliga bolaget Sbo , Statens bostadsomvandling, 87 lägenheter av Jokkmokkshus AB. Av de är i dagsläget 19 utan hyresgäster. För att vända trenden och få hyresgäster till lägenheterna har en konsult anlitats som tillsammans med ortsbefolkningen ska hitta lösningar.

Statens bostadsomvandling AB har en halv miljard i sin plånbok att satsa på bostadsbolag som hamnat i knipa. Alla pengarna ska dock inte satsas i Porjus men idag finns en konsult anlitad för att hjälpa till att hitta bra lösningar för att vända trenden i Porjus. Och konsulten Lars Holmlund, har stora förhoppningar om att hitta positiva lösningar.

- Det är en kraftfull ort och vi har fått väldigt goda kontakter säger Lars Holmlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".