1 av 2
Skidåkning har blivit trendigt igen. Foto: Scanpix
2 av 2
Olov Gunnarstedt på skidanläggningen i Kåbdalis. Foto: SR Norrbotten
Norrbotten

Skidåkningen växer som trend

"Vi har satsat hårt på marknadsföring"
1:29 min

Det börjar bli allt mer uppbokat på länets skidanläggningar inför de stundande sportloven.

Ingela Emmoth som är marknadsansvarig vid Dundrets skidanläggning tror att det ökade intresset beror på att det åter blivit trendigt att åka skidor.

I Kåbdalis som upplever en stadig expansion sedan två år tillbaka uppger Johan Gunnarstedt, som är anläggningsansvarig, att man under de två stora sportlovsveckorna i Norrbotten, vecka 9-10, har bokat upp mellan 80-95 procent.

I Riksgränsen som öppnar sina backar nästa fredag har man fortfarande ledigt en hel del platser.

Även i Björkliden finns det kvar en del platser, men det ser bra ut enligt de som arbetar med bokningarna. Men trots att omkring 75 procent av bäddarna är uppbokade idag, så upplever man i Björkliden att det är något färre bokningar jämfört med förra året.

Vid Dundrets skidanläggning uppger Ingela Emmoth att man upplever ett märkbart ökat intresse för skidåkning. Något som också bottnar i en ökad marknadsföring. Inför våren har man ökat bokningarna med omkring 30 procent jämfört med förra året. Inför sportlovet och framför allt påsklovet är mellan 80-90 procent av deras logikapacitet uppbokat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".