Unga läkare ska få bättre arbetsförhållanden

Arbetsmiljön inom psykiatrin i Luleå, Boden och Piteå har kritiserats vid flera tillfällen av personalen. Senast handlade det om Sveriges Yngre Läkares Förening som i ett brev till berörda chefer krävde förbättringar av arbetsmiljön.

I går fick landstingsdirektör Elisabet Holmgren svara på kritiken från bland andra Robert Svartholm från läkarföreningen. Efter den senaste tidens massiva kritik mot landstingsledningen tycker Robert Svartholm att det trots allt nu går åt rätt håll.

-Det är kanske ett resultat av att det kommit nya personer i landstingets ledning, ny landstingsdirektör och ny personalchef. Vi har nu konkret fått löften om att de yngsta läkarna, AT-läkarna, ska få ett helt annat bemötande när det gäller utbildning, handledning och krav på sig att gå jour. Nu när vi har extern hjälp att få till det här så därför måste något hända nu, säger Robert Svartholm från läkarföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".