Bandy

En i raden av måste-matcher

1:10 min

Haparanda Tornio har det jobbigt i bandyns elitserie. I kväll väntar Edsbyn i en av flera måste-matcher på slutet, för hänga kvar i högsta serien.

När två matcher återstår av serien befinner sig laget på nedflyttningsplats och i kväll väntar storlaget Edsbyn på bortais.

-- En i raden av måste-matcher på slutet. Det blir väldigt tufft nu, säger HT Bandys veteran Peter Norén.

Förra säsongen svepte gränslaget in som en frisk fläkt i elisterien och överraskade flera etablerade motståndare med sitt frejdiga spel och vassa offensiv. I år har laget haft betydligt svårare att övertyga och med två omgångar kvar av elitserien är nedflyttning hotande nära.

– En tabell ljuger inte efter 26 omgångar. Vi har helt enkelt varit för dåliga, säger Peter Norén och fortsätter:

– I fjol var vi nykomlingar och motståndarna tog oss inte riktigt på allvar den tiden är förbi och vi har kanske inte förändrat vårt spel som man måste göra på den här nivån.

I kvällens bortamatch mot Edsbyn är det bara seger som gäller för HT Bandy, annars är drömmen om elitseriespel med stor sannolikhet borta.

-- En av säsongens svåraste matcher, men vi får bita ihop och göra det bästa av situationen, avslutar Peter Norén

Fråga

Peter Sundkvist

Sport P4 Norrbotten
peter.sundkvist
@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista