Skidor

Längdlandslaget har landat i Norge

Först världscuptävlingar i Drammen på lördag och söndag, sedan VM i Oslo. Men Jesper Modin, Piteå Elit avstår helgens sprinttävling medan Marcus Hellner satsar på sprinten.

- Vi ligger helt i fas med där vi vill vara, säger förbundskaptenerna Joakim Abrahamsson (herrar) och Rikard Grip (damer).

Lördagens distanslopp över 10 och 15 km (k) blir en sista fingervisning om var de svenska åkarna står formmässigt:

- Nu är det viktigt att tekniken sitter, att kroppen känns fräsch och att de taktiska uppläggen kan genomföras som tänkt. Femkilometerslingan i Konnerud-terrängen erbjuder rejäl skidåkning med flera krävande backar.

 Resultaten är inte de viktigaste i helgen, men visst vill vi se att åkarna presterar gott, säger förbundskaptenerna Abrahamsson och Grip.

Enligt planeringen avstår Marcus Hellner distansloppet för att istället rikta in sig på söndagens sprintrace i fri stil.

Hälsoläget i det svenska laget är bra. Men SM-överraskningen Tiio Söderhielm och sprintfantomen Jesper Modin har lämnat återbud. Båda har varit lite krassliga och väljer därför att inte ta några som helst risker inför VM.

Nyheter P4 Norrbotten/TT

nyheter.norrbotten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista