Bra säsong för testbranschen

Det har gått bra för biltestnäringen i länet i vinter.

Vinterns tillväxt i testverksamheten har inneburit ett femtiotal nya arbetstillfällen i Arjeplog, Arvidsjaur, Jokkmokk och Älvsbyns kommuner.

Den nu avslutade testsäsongen tillhör dom bästa på många år, ny verksamhet hitlockad från andra länder och stora investeringar är en del av förklaringarna.

- Bosch och Colmis anläggningar på hundratals miljoner och att ett företag i regionen lockat till sig en stor tysk biltillverkare, som tidigare testat sina bilar i Finland är vinterns stora framgångar. Det säger Per Gunnar Sundström, ordförande i Swedish provingground assosiation, som är biltestentreprenörernas egen branschorganisation.

Fortsätter entreprenörerna som idag servar de stora bilföretagen att göra ett bra jobb, utvecklas och hålla en bra prisnivå kommer vi troligen att kunna locka till oss fler företag som i dagsläget testar sina produkter i andra länder, säger Per Gunnar Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".