Positivt för biltestbranschen kommande vinter

Kommande vinter kommer den stora tillväxten inom biltestverksamheten att fortsätta.

- Redan nu finns det entreprenörsföretag i branschen som planerar stora investeringar inför kommande vinter. Det säger Per Gunnar Sundström, ordförande i Swedish Provingground Association, SPGA.

Den gångna vintern blev en av dom bästa i biltestverksamhetens historia.’Ett femtiotal nya jobb skapades i dom fyra norrbottens kommunerna: Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn och Jokkmokk, tack vare den stora utökningen av verksamheten.

Förra vinterns stora ökning tillskrivs bland annat två stora investeringar i anläggningar på ett par hundra miljoner kronor.

- Även kommande vinter väntas en stor tillväxt, då det redan nu finns planer på stora investeringar. Det säger Per Gunnar Sundström, ordförande i SPGA.

Det är dom planer som testentreprenörerna redan nu har och det resonemang som man för med sina kunder som gör att SPGA redan nu kan säga att det kommer att investeras även kommande vinter, även om inte investeringarna kommer att vara i lika stor omfattning som under förra vintern.

- Förra vintern var extrem när det gäller investeringar, vi kommer inte att komma upp i den nivån, men det kommer att bli betydande investeringar, säger Per Gunnar Sundström

PÅ SPGA säger man att det är dom redan befintliga företagen med stora utländska bilmärken som kunder som kommer att utöka. Men bland entreprenörerna tror man att dom marknadsföringskampanjer som gjorts i Asien, framförallt i Japan, kommer att betyda mycket för regionen kommande år.

- När satsningarna i Asien kommer att ge frukt kommer vi att få se en ny stor investeringsboom, säger Per Gunnar Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".