1 av 2
Biogasbussarna i Boden står stilla. Foto:Joseph Knevel/Sveriges Radio Norrbotten
2 av 2
Tankstation för biogas. Foto:Joseph Knevel/Sveriges Radio Norrbotten
BODEN

Biogasbussarna står stilla igen

"Jag skulle inte kalla det ett fiasko"
1:15 min

Drifstörningarna vid biogasanläggningen i Boden fortsätter. Nu är tankstationen helt stängd och biogasbussarna står återigen stilla. Privatpersoner med biogasbilar kan för tillfället inte heller inte tanka.

Problemen i Boden har pågått ett bra tag. Den 14 mars ska man enligt planerna starta anläggningen igen och bussar och privatbilister skall då kunna tanka som vanligt.

– Jag skulle inte kalla det fiasko. Det är så här det är när man är pionärer, säger Urban Jansson, chef vid anläggningen.

Samtidigt medger han att det kanske gick lite fort fram i början när man satte in kommunens biogasbussar. En buss förbrukar lika mycket gas som 30 personbilar och när man då satte in de fyra biogasbussar som idag finns i Boden fördubblade man trycket på anläggningen, vilket man inte riktigt klarade av.

Men Urban Jansson tror fortfarande att man skall kunna förse de tolv biogasbussar, som skall finnas 2012, med gas utan problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".