Renkött till hela Sveriges charkdiskar

I ett försök att förbättra renköttsmarknaden ska företaget Polarica starta ett samarbete med en stor matvarukedja. Meningen är att det till i höst ska det finnas renkött i hela Sverige.

Polarica i Haparanda har hand om ungeför hälften av allt renkött som säljs i Sverige. Totalt handlar det om cirka 30 000-40 000 renar. Tommy Innala, vd vid Polarica, berättar att det varit svårt att sälja allt renkött efter Norges importstopp.

Men nu har man diskussioner med en av Sveriges största matvarukedjor. Tanken är att det från och med oktober till och med mars-april ska finnas färskt renkött bredvid nötkött och kycklingklubbor i charkdisken.

Under sommartid ska renköttet finnas i fryst form. Samtidigt som renköttet ska göra intåg i matvarubutikerna, ska det också satsas på marknadsföring. Det behövs för att förbättra renköttsmarknaden tycker Tommy Innala.

- Vi har under förra höstens slakt sett att många renägare inte ens har lyckats sälja sitt renkött. I och med detta ser vi att en ökad tillgång av renkött finns och då tar vi vårt ansvar som marknadsledare att försöka göra allt för att öka konsumtionen, säger Tommy Innala vid Polarica.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista