LULEÅ

LTU i designfinal

Årskurs fyra i teknisk design vid Luleå tekniska universitet är en av finalisterna i Sveriges största designtävling för studenter.

SVID Design Open, som tävlingen heter, är en tävling som arrangeras i samarbete mellan Energimyndigheten, Skanska, Vattenfall, Ikea, Chalmers och KTH.

Med design som verktyg utvecklar de tävlande lagen tjänster och produkter som kommer att inspirera näringslivet till nya sätt att tänka.

Av 70 tävlande bidrag är Luleåtekniska universitet en av de sex finalisterna i klassen Högskolor och universitet.

Årets tävlingsuppgift är "Energi i vardagen" och studenterna har fått välja ett rum i en bostadsmiljö och komma på lösningar som gör vår användning av energi i rummet så liten som möjligt.

Studenterna från Luleå tekniska universitet har utvecklat en omfattande miljöhemsida som kontrollerar elkonsumtionen i hemmet.

Prisutdelningen för SVID Design Open sker på Energimyndighetens stora nordiska konferens "Energiutblick" i Göteborg den 16 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".