Den 23-årige militären från belgien häktades idag på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman. Han nekar till brottet.
Arvidsjaur

Miltärer häktade

De tre belgiska militärer som var inblandade i bråket på hotell Laponia har nu häktats.

En 51-årig man är häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel och främjande av flykt. Och en 23-åring är häktad misstänkt för våld mot tjänsteman. 

Två av de häktade förnekade brott. Den tredje, en 42-åring,  erkänner misshandel.

Ett av tingsrättens häktningsskäl är att de misstänkta inte har någon adress i Sverige och att det därför finns risk att de avviker.

De häktade fick också restriktioner vilket innebär att de inte får ha kontakt med någon annan än sitt ombud.

Två av de tre är misstänkta för att ha skallat två kvinnliga gäster på hotellet samt en kvinnlig polis.

En av männen sa via sin advokat att han erkänner misshandeln, men han gör det efter vad andra har berättat att han gjort.

Den 51-årige mannen är förutom misshandel också misstänkt för försök till främjande av flykt vilket innebär att han försökt hjälpa någon att fly.

23-årigen är misstänkt för våld mot tjänsteman efter att ha skallat en polis.

Den 42-årige mannen är misstänkt för misshandel, något han erkänner men inte för att han minns det själv utan för att andra ska ha berättat vad som hände på hotell Laponia på lördagsnatten den 27 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".