Lulebuss startar Ryssline

Nu ska det bli lättre för Norrbottningar att turista på Kolahalvön. Idag invigdes RyssLine, en resebolag startat av Lulebuss, som ska underlätta för både ryssar och norrbottningar att resa mellan länderna.

Idag blev det även klart att Ryssline värvar Sherwood Travel till verksamheten. Ett resebolag som förmedlar flygturer på den ryska marknaden. I dagsläget är resandet mellan Kolahalvön och Norrbotten mycket litet, men enligt Kjell Eriksson, VD för RyssLine är det bara en tidsfråga innan resandet tar fart:
- Folk vet inte riktigt hur man tar sig till Kolahalvön och det är även svårt för privatpersoner att hitta tolkar och fixa visum, säger han.

Tanken med verksamheten är att även ryssar ska hitta till Norrbotten och komma som turister. Även om det är tufft att slå sig in på den ryska marknaden är det nödvändigt menar Kjell Eriksson:
- Det senaste åren har turismen upp till Norrbotten minskat en aning så den här satsningen är en bra lösning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista