Foto: AP Photo/Jens Meyer/Scanpix.
Längdskidor

Kalla i karriärens bästa sprint

Charlotte Kalla, Tärendö, gjorde karriärens bästa klassiska sprinttävling vid världscuptävlingarna i Lahtis. Kalla blev femma i finalen, segrade gjorde Marit Björgen, Norge.

I herrfinalen blev det svensk seger genom Emil Jönsson. På sjätte plats kom Piteås Jesper Modin.

Kalla övertygade hela vägen fram till finalen. I finalen startade hon bra, men i slutet på första backen snubblade hon till och det förstörde finalen.

- Jag snubblade till och det kostade lite för mycket kraft att komma igen, sa Charlotte Kalla efter loppet. Jag orkade inte gå ikapp igen.

Kalla var ändå belåten med femte platsen som är det bästa hon hittills gjorde i en klassisk sprint.

- Nu fick jag verkligen känna på vilken fart som krävs för att hänga med de allra bästa i klassisk skidåkning. Det var nyttigt och det tar jag med mig inför fortsättningen.

- Nu laddar jag för tävlingarna i Stockholm nästa vecka. Där är det också klassisk sprint, men en helt annan typ av bana.

I herrtävlingen stod Emil Jönsson i en klass för sig. Han vann övertygande och säkrade därmed också segern i sprintvärldsucpen.

Jesper Modin, Piteå, tog sig till final som sjätte och sista åkare. I finalen råkade han ut för trubbel i första uppförsbacken och gav då upp. Men finalplatsen innebär att Jesper klättrade upp på tredje plats i den sammanlagda sprintvärldscupen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".