Luleå

Polisjakt efter nytt bussrån

Flera polispatruller jagade på igårkväll två gärningsmän som rånat en busschaufför i Luleå. Det är det andra knivrånet mot lokaltrafiken under helgen.

Enligt polisen klev två yngre, beväpnade män på bussen vid Kanotvägen på Bergviken vid 20.30-tiden på söndagskvällen. De uppges då ha haft ett knivliknande föremål.

Den kvinnliga bussföraren tryckte på överfallslarmet och sex polispatruller larmades till platsen. En hundpatrull försökte på söndagskvällen spåra rånarna.

Ett liknande rån inträffade i lördagskväll, när en förare knivrånades på Bergnäset. Polisen kan ännu inte säga om det finns något samband mellan händelserna.

– I båda fallen handlar det om att bussar rånas i närheten av ändhållplatser. Vi sätter in allt vi kan för att få stopp på det här, säger Hans Österlundh, vakthavande polisbefäl.

Vittnen som gjort iakttagelser i området kring Kanotvägen före, under eller efter rånet uppmanas att ta kontakt med polisen.

– Vi tar tacksamt emot alla tips, säger Hans Österlundh.

Polisen har ännu inga uppgifter om busschauffören skadades vid rånet, eller hur mycket pengar rånarna kan ha fått med sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".