Slut på resor till solen

Att slippa undan det svenska sommarvädret denna sommar ser ut att bli svårt för norrbottningarna. Från Norrbotten är alla sista-minutenresorna slut och av de ordinarie biljetterna finns endast ett begränsat antal kvar.

Resebyråerna är nedringda av svenskar som vill fly det svenska sommarvädret. På grund av trycket är väntetiden för telefonbetjäning ungefär en halvtimme. När försäljarrösten väl hörs i telefonluren möts alla resesugna av det dystra beskedet att det knappt finns några resor kvar och att de få som finns är dyra.

Hittar du en biljett - slå till på en gång

Om man vill flyga direkt från Norrbotten till varmare breddgrader i juli finns det totalt sex biljetter till Turkiet kvar. Några sista-minuten är inte att tala om. Från Stockholm-Arlanda är tillgången aningen bättre men man får räkna med minst 4000-5000 kronor per biljett. Då tillkommer kostnad för anslutningsflyg till Arlanda. Först i höst när skolorna börjar väntas det bli lättare att ta sig till solen och då handlar det om att vara ute i god tid och ha god ekonomi.

Det som främst lockar svenskarna denna sommar är resmål utanför EU där levnadskostnaden är lägre med Bulgarien, Kroatien och Turkiet som populäraste resmålen. Inom resebranschen jublas det över det svenska sommarvädret. Sommarens rekordförsäljnning av resor kommer att påverka höstens, vinterns och nästa sommars reseförsäljning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista