Övertorneå/Haparanda

Ny elleverantör till Ekfors

Ekfors krafts tvångsförvaltare har nu klart med en ellevernatör. Ny anvisningsleverantör är Pite Energi.

En nätägare är skyldig att han en anvisnignsleverantör och den leverantör som Ekfors kraft hade sa upp avtalet.

Nu är det PiteEnergi som ekforskunderna har som elleverantör om man inte väljer någon annan.

 - Som ansvarig för elnätet har jag skyldighet att anvisa elhandlare och valet föll på PiteEnergi Handel AB. Jag är övertygad om att de kommer att bli en utmärkt leverantör, säger Johan Gullesjö hos förvaltaren av elnätetAdvokatbyrån Gullesjö & Jonasson i ett pressmeddelande.

Fakta om elleverantör

En nätägare är skyldig att anvisa en elleverantör åt en elanvändare som saknar en elleverantör. Den anvisade elleverantören är den som levererar elen tills elanvändaren själv väljer att göra ett aktivt val eller flyttar. En elanvändare som börjar utnyttja en elanläggning har rätt att själv välja vilken elleverantör som ska leverera elen i uttagspunkten. Nätägaren, (i detta fall tvångsförvaltaren åt Ekfors Kraft, advokaterna Gullesjö & Jonasson) är enligt ellagen skyldig att anvisa en elleverantör åt en elanvändare som saknar en elleverantör. Nätägaren har ett avtal tecknat med en elleverantör (PiteEnergi Handel AB) som har påtagit sig rollen att vara dennes anvisningsleverantör.

FAKTA: PiteEnergi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista