LULEÅ

Luleåbo samordnar i Japan

IT-experten Johan Gyllefjord från Luleå deltar som ende svensk i det EU-team som anlände till Japan under helgen. Deras uppgift är att samordna det internationella hjälparbetet i Japan.

Från Sverige deltar IT-experten Johan Gyllefjord från Luleå. Han ingår i MSB:s personalpool för insatspersonal och hans medverkan i EU-teamet koordineras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

- Vi stödjer de japanska myndigheterna med samordning och koordinering av den hjälp som kommer till Japan från medlemsländerna i EU, berättar Johan Gyllefjord.

MSB fortsätter att förbereda att kunna skicka olika hjälpsändningar med utrustning och materiel till Japan. Bland annat står MSB redo att med några timmars varsel kunna skicka vattencontainrar för dricksvatten och 25.000 filtar till Japan så fort beslut fattats av samordningsorganet inom EU.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista