Den mordmisstänkte 42-åringen häktad

Den 42-åring som misstänks för mordet i Kalamark ska fortsättningsvis hållas häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel. Det blev Luleå tingsrätts beslut när häktningsförhandlingarna avslutades. Enligt åklagren finns risk att 42-åringen ännu en gång flyr landet eller förstör bevismaterial och Tingsrätten gick alltså på åklagaren linje.

I klädd mockajacka tog 42-åringen emot rättens beslut att han även fortsättningsvis ska hållas häktad. Märkbart nervös bad han genom sin försvarare om ett glas vatten. Hans nya advokat Anders Karlsson har han själv skaffat med kort varsel, efter att han ansökt om att byta ut den offentliga försvarare tingsrätten gett honom.
Anders Kalsson är missnöjd med tingsrättens beslut och vidhåller att hans huvudman är oskylig:
- Han förstår inte varför han blivit anklagad för det här och att han rest utomlands har inget med det här att göra, menar försvaret.

Det var i april i år som mordet i Kalamark utanför Piteå inträffade. Två bröder hittades av hemtjänsten, den ene illa misshandlad och den andra död i ladugården. 
Vad den 42-åriga mannen hade för relation till bröderna är fortfarande oklart, men han anhölls i sin frånvaro efter att han försvunnit utomlands. Efter att han gripits av polis i Wales nu i juli kunde han så lämnas ut till Sverige. Spaningsutredare Håkan Karlsson vid Luleåpolisen är däremot nöjd med rättens dom:
- Nu kan vi i lugn och ro förhöra den huvudmisstänkte, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista