Telefonkrångel vid Sunderby sjukhus

Den fasta telefonin vid vid Sunderby sjukhus krånglar. Bland annat kan man mötas man av felmeddelanden utan egentlig orsak eller bli bortkopplad från telefonkön.  Något som drabbar de som försöker ringa till sjukhuset. 

Gun Nilsson är en av växeltelefonisterna vid Sunderby sjukhus och berättar att en del patienter blir väldigt arga när de plötsligt kopplas bort.

- Tänk dig att du försökt nå en läkare i en hel vecka som kanske bara har telefontid en halvtimme, då blir man besviken, säger hon.  

Pressansvarig vid Telia - Susanne Sturmhoerfe - säger att man där inte fått in någon felanmälning som gäller växeln vid Sunderbyn. Men när hon själv försökte ringa kom hon inte fram utan tvingades försöka igen.

Det är inte Telia som äger växeln, det gör företaget Internordia som är kund hos Telia.  Petter Häggman teknikchef och ansvarig för den fasta telefonin vid landstinget säger att dom här störningarna har har spökat sedan i våras.

– Har man problem att komma fram, exempelvis till förlossningen kan man ringa via akuten och få hjälp den vägen, säger  Petter Häggman teknikchef vid landstinget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".