Rekordmånga antagningar till Luleå tekniska universitet

Idag dimper de första antagningsbeskeden ned i brevlådorna och Luleå tekniska universitet tar in fler elever än någonsin.

Det är framförallt de nya yrkeshögskoleutbildningarna vid Luleå tekniska universitet som ger 100 nya platser. Utbildningarna är ett samarbete mellan näringslivet och universitetet och är mer praktiskt inriktade än vanliga högskoleutbildningarutbildningar.

Men ansökningarna har ökat på alla utbildningar. Det är vård- och medieutbildningarna som smäller högst vad gäller ansökningarna till Luleå tekniska universitet och där kan det bli fråga om att göra fler klasser än förra året. Det betyder att det kommer att behövas mer personal.

Universitetet kommer i den mån det är möjligt att försöka låta personal från de utbildningar som har mindre tryck, till exempel systemvetenskap eller ingenjörsutbildningar, gå över till de mer populära utbildningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".