Tufft för lokala bagerier

Allt fler affärer och bensinstationer skaffar sig en egen ugn som gör att de kan erbjuda färskt bake-off bröd vid alla tider på dygnet. Det här får konsekvenser för bagerier och caféer. Vart tionde bageri ha lagts ned som en följd av den större konkurrensen.

- Framtiden är oviss, säger Gudrun Nilsson som äger två bagerier och ett café i Luleå.

- Jag funderar varje dag på hur vi ska överleva i den här branschen, säger Gudrun Nilsson bekymrat. Hon menar att efterfrågan finns men att folk inte tar omvägen till bageriet för att köpa sitt bröd.

Samtidigt som bagerier och konditorier tvingas slå igen har vår konsumtion på bröd ökat med drastiska femti procent de sista tio åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".