Inget intresse för läkemedel via internet

Det har inte blivit någon succé med internethandel av receptfria läkemedel, varken i Norrbotten eller övriga landet.

Bara omkring 100 personer i hela landet utnyttjar näthandeln varje månad, trots att Apoteksbolaget satsar stora belopp på handeln.

Några siffror för näthandelsförsäljningen av receptfria läkemedel i Norrbotten finns ännu inte. men intressset är svagt. Det säger Shuva Paul, apotekare och utvecklingsledare i Boden. Anledningen till det dåliga intresset kan vara att det är så nytt, att det kostar någon hundring att få läkemedlen hämsända och att internethandeln uppfattas av en del kunder som osäker.

Men trots det bristande intresset utvidgar nu Apoteksbolaget näthandeln till att även gälla receptbelagda läkemedel. Starten skedde för Norrbottens del redan för tre månader sedan på försök för kunder i Boden, Harads, Älvsbyn och Jokkmokk.

Shuva Paul tycker att intresset är större här. Enligt Apoteket är målgruppen i första hand yrkesverksamma och kroniskt sjuka.

När det gäller säkerheten säger Shuva Paul att den är garanterad. Kunden får en kod och apotekaren utgår från recepten, innan han låter det så kallade Distansapoteket i Boden utföra själva leveransen, antingen direkt hem till kunden eller till det närmaste apoteket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista