Strålande tider för Provplats Vidsel

Vidselsbasen brädar USA
1:15 min

Provplats Vidsel har drabbats av växtvärk. Robotbasen norr om Älvsbyn har idag cirka 150 anställda, men nyanställer nu ytterligare åtta personer.

Orsaken är den ökade efterfrågan från framför allt utländska intressenter som vill prova sin utrustning på Robotbasen norr om Älvsbyn.
– Många länder talar om att komma till oss för att göra prover istället för att, som de alltid gjort, åka till USA och det är därför vi ser en stor ökning just nu, säger Laci Bonivart, platschef vid provplats Vidsel.

Det är framförallt de stora ytorna som basen har till sitt förfogande i kombination med toppmoderna mätsystem som gjort basen så populär bland utländska intressenter. Och Laci Bonivart ser ljust på framtiden för Provplats Vidsel.
- Jag ser att det finns än stor efterfrågan, vi måste orka möte den bara och komma över vår växtvärk. Just nu har vi knappt resurser för att orka med allt, säger Laci Bonivart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".