Lukas Kilström, till vänster, i Södertäljes tröja. Foto: Roger Wikström/Scanpix.
Ishockey

Två talanger till Luleå

Luleå Hockey har tecknat kontrakt med två nya backar födda på 90-talet.

Det är Lukas Kilström från Södertälje och Daniel Gunnarsson från Leksand.

-- Det känns glädjande att två så talangfulla unga backar väljer Luleå som sin fortsatta utvecklingsmiljö, säger Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

Lukas Kilström, född 1990, har gjort 89 elitseriematcher med SSK. Luleå beskriver honom som en tuff och allroundback med offensiv potential och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Lukas är en ung och intressant backtyp som kan spela både offensivt och defensivt. Han är rejäl i sitt spel – en riktig vinnartyp, säger Luleå Hockeys tränare Jonas Rönnqvist om sitt 21-åriga backtillskott.

Daniel Gunnarsson, född 1992, har meriter från ungdoms- och juniorlandslag och är en kandidat till en plats i vinterns JVM-lag. Spelade kvalserie med Leksand under våren och har kämpat sig tillbaka från ett benbrott som ställde till det säsongen 2009/2010. Även han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det skall bli jättekul att få spela för Luleå Hockey - en klubb som är på uppgång - att få vara med på den resan lockar oerhört mycket, säger Daniel Gunnarsson om sin nya klubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".