Vägverket har fullt upp med förstörda vägar

Vägverket har haft fullt upp idag med att laga en brobank längs den avstängda E 10 norr om Kiruna. Även Nikkaluoktavägen har varit avstängd pga vattnet men har nu delvis öppnats.

Just nu håller vägverket på att laga vägbankar kring en bro söder om abisko enligt Åke Lindmark ställföreträdande regionchef på Vägverket. Själva bron är intakt enligt åke lindmark eftersom den är gjuten direkt på berget men vägbankarna på ömse sidor är mer eller mindre bortspolade. Dit kör man nu fyllnadsmassor från Kiruna

Regnandet har inte försorsakat några stopp i tågtrafiken norr om Kiruna, enligt Vägverket. Däremot har man sänkt maxhastigheten för tågen ner till 40 kilometer i timmen fram till Abisko. Hastighetsbegränsningen väntas förorsaka förseningar i främst persontrafiken. Enligt banverkets pressjour kontrolleras banvallen hela tiden så att den inte undermineras av vattnet.

SMHI varnar även idag för höga flöden i små vattendrag i norra lappland och meddelar samtidigt att kulmen nås idag eller möjligen i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista