1 av 2
Johan Harju hälsas välkommen av sportchef Lars "Osten" Bergström. Foto: André Pettersson.
2 av 2
Johan Harju tillbaka i Luleå Hockey. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
Ishockey

Harju tillbaka i Luleå: "Skönt att komma hem"

Johan Harju om att återvända till Luleå
2:45 min

Johan Harju återvänder från NHL för spel i elitserien med Luleå Hockey kommande säsong. Det presenterades på en presskonferens ikväll.

Johan Harju landade i Luleå på eftermiddagen, utan sitt bagage, för att presenteras inför den samlade pressen i SSAB:s lokaler i Svartöstaden.

Harju har under den kommande säsongen spelat i såväl NHL-laget Tampa Bay som i farmaligan men väljer nu att återvända hem.

– Johan är en genuin Norrbottenskille som trots sina unga år har skaffat sig rutin från spel i KHL, NHL och VM. Han blir därmed en perfekt pusselbit i vår framtidssatsning, säger Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström som ville värva Övertorneåkillen redan i vintras.

– Vi hade som ambition att få in en bra pjäs i laget innan transferfönstret stängde i januari, men det lyckades inte då. Vi har allt sedan dess haft en väldigt positiv dialog med Johan och hans representant om att kunna hitta en lösning för den kommande säsongen.

Kontraktet med Luleå Hockey är på en säsong och  och innehåller inga klausuler.

– Det är Luleå Hockey som gäller nu och det känns skönt att komma hem. Jag var inte så sugen att spela mer i AHL, säger den VM-aktuelle forwarden som även haft anbud från andra elitserieklubbar och ryska ligan KHL.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".