Nordic Airlink vann kampen mot SAS

Lågprisbolaget Nordic Airlink blir förstaval för alla statstjänstemän när de reser på SAS prestigerutt från Stockholm till Luleå. Lyckas flygbolaget även vinna kampen om Försvarsmaktens anställda kan verksamheten komma att utökas i Luleå.

Igår stod det klart att lågprisbolaget Fly Me blir första val på linjerna Stockholm-Göteborg och Malmö. Därmed hade jätten SAS förlorat en del av resenärerna på två av sina mest trafikerade linjer. Nu förlorar SAS ännu fler resenärer när Nordic Airlink blir förstahandsval till och från Luleå.

– Det här är jätteroligt för oss, speciellt eftersom att Luleå är vår viktigaste destination som också går bäst, säger Ulf Grönlund, försäljningschef vid Nordic Airlink.

Just nu pågår även upphandlingen av Kronflyg och Försvarsmaktens alla resor. Lyckas Nordic Airlink vinna även den upphandlingen kan det komma att bolaget utökar sin verksamhet i Luleå.

Förutom linjen mellan Stockholm och Luleå är Nordic Airlink förstahandsval även till Umeå, Köpenhamn och Oslo. Dessutom är bolaget andrahandsval på linjerna Malmö och Göteborg där Fly Me är förstaval.

Nordic Airlink som nu tar upp konkurrensen på allvar med staligt ägda SAS är ett dotterbolag till Finnair, som i sin tur helägt av den finska staten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".