Kampanjbrev för maxtaxan i Kalix

Kalix är den enda kommunen i Norrbotten som inte inför maxtaxa inom barnomsorgen i år. Det är något som Socialdemokraterna i Kalix tror att många barnfamiljer inte vet om. Därför skickar de i dagarna ut ett brev till alla barnfamiljer i Kalix kommun där de berättar att räkningen för barnomsorgen kommer att förbli oförändrad.
-Allt är positivt i andra kommuner och många har inte uppfattat att Kalix ställt sig utanför. Därför vill vi informera om vår ståndpunkt och att vi hade ambitionen att genomföra den reform som riksdag och regering ändå tog fram, säger Agneta Lipkin, gruppledare för socialdemokraterna i Kalix. Enligt Agneta Lipkin, handlar det även om att erbjuda barnfamiljerna i Kalix en ekonomisk lättnad. Kommunalrådet Peter Eriksson anser däremot inte att maxtaxan automatiskt skulle innebära en ekonomisk lättnad för barnfamiljerna. Han tror också att kalixborna via media redan sett och hört att maxtaxan inte kommer att gälla dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".