Kalix

Peter Eriksson höll sitt avskedstal

2:37 min

I dag höll Peter Eriksson sitt avskedstal som språkrör för Miljöpartiet, under partiets kongress i Karlstad. Nu ser han fram emot mer tid i Norrbotten.

Fram tills klockan 16 på lördag kan Peter Eriksson titulera sig språkrör för Miljöpartiet, men då är det nya krafter som tar vid. Redan idag har dock han och språkrörskollegan Maria Wetterstrand hållit sina avskedstal.

Det är en nöjd Peter Eriksson som talar med P4 Norrbotten under det späckade dagsschemat.

– Äntligen går jag i mål och gör färdigt min period som språkrör i Miljöpartiet. Det har varit roligt, men det är en lång period och jag tycker det är väldigt bra att vi har regler för hur länge man kan vara språkrör.

Han fortsätter som ordförande i riksdagens konstitutionsutskott men ser fram emot den nya friheten, som ger honom chans att tillbringa mer tid i Norrbotten.

– I sommar ser jag fram emot att vara hemma på gården i Morjärv men även spela golf i Kalix.

Politiskt ser han Miljöpartiets framgångsrika engagemang i flyktingfrågan som en av höjdpunkterna under perioden som språkrör. Ur mer personligt perspektiv värdesätter han alla möten med intressanta människor, men ger samtidigt tydligt uttryck för att det känns bra att sätta punkt.

– Det känns skönt att sluta när det går bra för Miljöpartiet.