Krav på SSAB

Luleå kommuns räddningsledning ställer krav på SSAB Tunnplåt i Luleå sen företagets frivilliga, skiftgående, räddningsstyrka hoppat av. Anledningen till avhoppet är missnöje med ersättningar.
SSAB Tunnplåt i Luleå måste senast torsdag i nästa vecka tala om för kommunen hur man löser sin räddningstänst och hur man uppfyller gällande lagstiftning. Det kräver den kommunala räddningsledningen i ett brev till bolaget. I räddningsstjänslagens § 43 ställs det krav på att de ska finnas en viss egen beredskap inom verksamheter som SSABs där det kan finnas fara för allvarliga skador på människor och miljö vid en eventuell olycka. - Vi avvaktar nu SSABs svar och sen kommer det att leda fram till en diskussion mellan oss på räddningstjänsten och SSAB hur vi kan få en bra organisation därute, säger Patrik Bylin räddningschef i Luleå kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista