Landstingsråd tillbaka på verkstadsgolvet

I måndags återvände förra landstingsrådet Yvonne Stålnacke till sin gamla arbetsplats på järnverket i Luleå. Hon hoppade tidigare av jobbet som landstingsråd, eftersom hon inte kunde acceptera att BB i Kiruna öppnas. Nu arbetar hon i stället femskift på SSABs stränggjutning i Luleå. 

Yvonne Stålnacke var socialdemokratiskt landstingsråd i fem och ett halv år, tills hon fick nog, då landstingspolitikerna drev igenom att BB i Kiruna ska öppnas.

- Att åter starta BB är fel, eftersom det inte är prioriterat i sjukvården. I stället bör pengar satsas på till exempel smärtvården, säger hon.

Idag har Yvonne Stålnacke återvänt till sin gamla arbetsplats, på stränggjutningen i Luleå. En arbetsplats där hon säger sig ha varierade arbetsuppgifter. Hon har redan arbetat 25 år på SSAB, men medger att omställningen från tiden som landstingsråd är stor. Nu får hon får lägre lön, men mer fritid och det trivs hon med. Som landstingsråd hade hon mycket lite fritid.

Yvonne Stålnacke kommer att sitta kvar som ledamot av landstingsfullmäktige. Hon sitter också kvar i styrelserna för Länsstyrelsen, Luleå tekniska universitet och Landstingsförbundet.

" Att åter starta BB är fel, eftersom det inte är prioriterat i sjukvården. "

Yvonne Stålnacke (s)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista