Tre personer skadades vid helikopterolyckan

I samband med gårdagens helikopterolycka vid Dalovardo på Ammarfjället, på gränsen mellan Norrbotten och Västerbotten, skadades tre personer. Olyckan inträffade igår på eftermiddan när helikoptern skulle landa av säkerhetsskäl.

Totalt fanns fem personer i helikoptern. De tre som skadades fördes till sjukhusen i Sunderbyn och Lycksele. Piloten ringde själv till Fjällflygarna i Arjeplog efter kraschen och berättade att landningen gått dåligt och att de inte var allvarligt skadade.

- Han sa att han hade haft problem med styrinrättningen på helikoptern och att det var därför han fick landa på fjället, säger ägaren till den olycksdrabbade helikoptern, Kjell Johansson, Fjällflygarna AB i Adolfström.

Under de senaste åren har en rad helikopterincidenter inträffat i Norrbotten och Västerbotten.

Kjell Johansson råkade själv ut för en svår olycka för sex år sedan. Han skulle driva renar med helikoptern då motorn stannade. Kraschen gjorde att han fick svåra ryggskador. Johansson blev rullstolsburen en längre tid. Men han tycker trots det inte att jobbet som helikopterförare skulle vara farligare än andra yrken.

- Vår son flyger också kommersiellt. Skulle jag tycka att det var farligt skulle han inte få hålla på med det. Vi hade otur den här gången, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".