Luleåföretag inblandat i jakten på rymlingarna från Norrtälje

Polisen i Jönköping undersöker just nu sambandet mellan de två rymlingarna från Norrtäljeanstalten som greps i morse i Gränna, och ett Luleå företag som ägde lägenheten där de befann sig.

Lägenheten tillhörde ett maskinentreprenadföretag från Luleå, som i början av juni kontaktat fastighetsägaren då de sade sig behöva en övernattningslägenhet. Kontraktet på den 51 kvadratmeter stora 2:an skrevs 15 juli, men redan efter ett par veckor sades kontraktet upp.

- Det kändes helt OK när kontraktet skrevs, men med facit i hand kan man se hur väl planerat det hela var säger fastighetsägaren Lova Kling-Roman, till Sveriges Radio Jönköping.

- Vi vill inte uppge vilket Luleåföretag som det är frågan om då det ingår i förundersökningen. Men vi kommer naturligtvis att se om det finns något samband mellan rymlingarna och Luleåföretaget säger Stefan Karlsson, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista