Publikvänliga spjutkast i framtiden

Spjutkast på stor bildskärm för idrottsarenor som visar publiken detaljer. Det är vad företaget Nordic Sport håller på att ta fram i samarbete med Luleå tekniska universitet.

Den nya produkten har börjat att utvecklas genom ett samarbete mellan en student vid Luleå tekniska universitetet och Nordic Sport. Lösningen är nominerat till tekniska mässan. Det är en ny teknik som är inomonterad i spjutet som förmedlas trådlöst till en stor bildskärm på idrottsarenor och Nordic Sports platschef i Arvidsjaur, Kent Johansson, väntar sig mycket av det här.

- Ja det är väldigt spännande, det är alltså med den nyaste tekniken, all information från spjutet överförs med bluetooth trådlöst, säger han.

Tanken är att både publik, idrottsutövare och tränare ska få nytta av den här tekniken enligt Kent Johansson.

Nordic Sports platschef Kent Johansson hoppas att tekniken ska kunna presenteras i samband med en stor teknisk mässa.

- Vår förhoppning är att det ska redovisas på tekniska mässan av en student, där vi då sammankopplar alla detaljer, vi bygger alltså in highteck i spjuten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista