Stor satsning på semesteranläggning i Arjeplog

Det har länge varit tyst om det tyska företaget Fly Cars satsning på en stor turistanläggning på Pipudden utanför Arjeplog. Men projektet lever vidare och nu ser det ut som det kommer att satsas ännu mer pengar i anläggningen.

Det var förra våren som det blev känt att det tyska reseföretaget Fly Car ville satsa 100 miljoner på 30 semesterhus och ett hotell på Piudden utanför Arjeplog. Under en längre tid har det varit tyst om projektet men nu kommer en detaljplan för området snart att kunna presenteras.

Tanken var att ett förslag till detaljplan skulle presenteras på miljö- och byggnadsnämndens sammanträde på torsdag, men så kommer inte att bli fallet.
Michael Reuter, vd för Lapland incoming, som är ett dotterbolag till Fly Car, säger att det fattas en del namnunderskrifter på den överenskommelse som finns med samebyn som bedriver renskötsel i området - och därför kommer ärendet att dras tillbaka.

Men projektet lever vidare och det kommer att utvecklas ännu mer. Idag räknar Fly Car att satsningen kommer att hamna på runt 150 miljoner. Anledningen till att det kommer att satsas mer pengar är att företaget valt att välja en betydligt högre standard på anläggningen, säger Michael Reuter.

På Lapland incoming räknar man med att alla handlingar ska vara klar till miljö- och byggnadsnämndens sammanträde i slutet av augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista