Kent Ögren föreslås bli enda (s)-landstingsråd

Piteå (s)äger nej till nytt landstingsråd

Det behövs inget nytt landstingsråd. Det anser styrelsen för Piteå arbetarekommun, som därmed inte vill ha någon efterträdare till Yvonne Stålnacke.

Roger Lundström är ombudsman för socialdemokraterna i Piteå och han säger att förslaget bland annat motiveras av ekonomiska skäl. Det vill säga att det går att spara även bland politikerna.

Det andra skälet är att det är kort tid kvar till nästa val 2006 för att en person ska hinna komma in i ett så svårt och komplext arbete som landstingsrådet innebär. Därför bör inte någon efterträdare till Yvonne Stålnacke utses. Det skriver styrelsen för Piteå arbetarekommun i ett brev till sina 40 basorganisationer, som nu ska få tycka till om styrelsens förslag.

I förslaget sägs också att Kent Ögren ska bli ordförande i landstingsstyrelsen och att samarbetspartierna miljöpartiet och vänstern får tillsätta första och andra vice ordförandena i landstingsstyrelsen. Idag finns bara en vice ordförande post, som innehas av Kent Ögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista