Tornedalsteatern vill utvecklas

Tornedalsteatern, som idag sysselsätter åtta personer på heltid, har ambitioner på att bli betydligt större. Ett önskemål har nu lämnats till utbildnings och kulturdepartementen om en tredubbling av anslagen.

Ledningen för Tornedalsteatern har lämnat in önskemål till kulturdepartementet om att få tredubbla sitt anslag, från 3.1 miljoner kronor till 10 miljoner kronor. I samband med utbildningsminister Tomas Östros (s) semester här i länet fick man även möjlighet att presentera förslaget och idéerna för utbildningsdepartementet.

- Vi vill utveckla verksamheten till att inte enbart handla om teatern, utan även andra konstnärliga uttryckssätt. Vi vill också kunna engagera oss mer och ta ett större ansvar i skolan, säger Owe Pekkari som är ordförande för Tornedalsteatern.

Löneutbetalningarna under år 2003 motsvarar åtta årsarbeten, vilket Owe Pekkari anser vara betydande för Tornedalen. Får man utökade anslag kommer det också att generera fler arbetstillfällen tror Owe Pekkari.

" Vi vill kunna engagera oss mer och ta ett större ansvar i skolan... "

Owe Pekkari
Ordf Tornedalsteatern

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista