Ida-Theres Karlsson till semifinal

Bodenbrottaren Ida-Theres Karlsson vann sin andra match i OS mot Mabel Fonseca från Puerto Rico. Ida-Theres vann på fall efter 31 sekunder och är därmed klar för semifinal i 55-kilosklassen.


Sara Eriksson får kämpa för som bäst en femteplats efter två förluster i 63-kilosklassen.

Det blir semifinal för Ida-Theres Karlsson i OS. Bodenbrottaren besegrade Mabel Fonseca, Puerto Rico, i 55-kilosklassen och är därmed klar för semifinal.

– Vilken känsla att få vinna. Fan va skönt, utbrast hon efter segern.

Nu väntar kanadensiskan Tonya Verbeek.

– Henne har jag aldrig slagit förr, sa Karlsson.

För Sara Eriksson slutade OS i besvikelse. Töretjejen, som har fler mästerskapsmedaljer än någon annan och som väntat på en OS-chans i åtta år, förlorade två matcher i rad när hon väl fick chansen. Det hade inte ens hunnit bli kväll i Aten, förrän Sara Eriksson var utslagen.

I första matchen föll hon mot Stephanie Gross, Tyskland, med 0–3. Senare på eftermiddagen var det dags för förlust mot Stavroula Zygouri, Grekland.

För att ha chans att gå vidare var Sara tvungen att vinna på teknisk överlägsenhet, det vill säga minst tio poängs övervikt.

– Jag hade henne i falläge, men det hade inte räckt, sade en ledsen och besviken Sara.

Hon fick tidigt 3–0 på grekiskan men sedan blev det tvärstopp i poängmaskineriet och Zygouri vände och vann med 5–3.

TT/SR Norrbotten

Läs mer på sr.se/os.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista