Elever i Gällivare får ny lärobok

På måndag drar det nya läsåret igång. Då kommer eleverna i Gällivares skolor att få ett nytt läromedel. En bok om deras hembygd. Boken har skrivits av läraren Susanna Isaksson från Malmberget, som tycker att läroböcker som berättar om den egna bygden saknas i skolan.

Den nyskrivna boken ”Emma i hembygden” handlar om flickan Emma som följer med sin mormor som berättar om Gällivare, Malmberget och Koskullskulle. Boken vänder sig till barn mellan sex och elva år, och ska användas i skolans undervisning för att ge kunskap om den egna hembygden.

Susanna Isaksson som skrivit boken tycker att det saknas läromedel i skolan om barnens egen hembygd. Hon hoppas att den kunskapen ska stärka känslan för den egna bygden.

Boken är färgglad och innehåller många bilder. Det är Susanna Isaksson som målat akvarellerna som illusterar texten. Fotografierna kommer från kommunens eget bildarkiv.

- Jag brinner för det här, säger Susanna Isaksson, som berättar att hon har planer på fler böcker om flickan Emma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista