Excellent planerar för Boden - igen

Ett fyra år gammalt löfte om 50 nya jobb till Boden kan vara på väg att uppfyllas. Det är kundtjänstföretaget Excellent SNT som nu åter börjat planera för den tidigare utlovade etableringen.

Enligt styrelseordföranden Patrik Winqvist håller företaget på att växa ur sina lokaler i Piteå och en start i Boden kan därför bli aktuell efter nyår.

– Vi närmar oss snabbt 300 anställda i Piteå och ska vi fortsätta expandera behövs nya lokaler, säger Patrik Winqvist.

Huvuddelen av expansionen kan bli en helt ny affärsverksamhet, som läggs i Boden. Det finns lokaler som står och väntar, och just nu raggar företaget kunder bland stora banker och försäkringsbolag. Man vill ta hand om deras kundtjänster och internetbank-support enligt ett nytt koncept, som innebär att företagen erbjuds partnerskap och individuella lösningar. Verksamheten drivs av Excellent SNT, men sker under företagens egna namn. Kundföretagen kan också ha egen personal på plats.

Men det finns fortfarande en osäkerhet om etableringen i Boden kan bli av. Mycket hänger nu på intresset för den nya affärsidén.

– Om vi inte lyckas genomföra den här expansionen, så är det lika bra att säga att det inte blir nånting i Boden, säger Patrik Winqvist.

Excellent SNT har dock ett ekonomiskt intresse av att etableringen i Boden blir av. Anställer man 50 personer där så kan man också kvittera ut det utlovade statliga sysselsättningsstödet för de senast anställda i Piteå, ungefär 100 personer.

Tidigast om en månad kan det bli besked om hur det går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista