Kommunalråd vägrar komma till Sikfors

De två kommunalråden i Piteå, socialdemokraterna Peter Roslund och Maj-Britt Lindström vägrar att komma till ett möte på onsdagskvällen med föräldrarna till de strejkande eleverna i Sikfors.

Föräldrarna ville diskutera glesbygdens utveckling med kommunstyrelsen, men Maj-Britt Lindström säger att eftersom inte Barn- och utbildningsnämnden är välkommen till mötet, så kommer hon inte dit.

Krister Hansén, som är presstalesman för föräldrarna i Sikfors säger att de vill ha direktkontakt med kommunens högsta ledning för att diskutera kommunal demokrati och annat och det hör inte hemma hos BUN. Därför är BUN inte inbjuden till onsdagskvällen. Han beklagar samtidigt att kommunalråden inte kommer.

Men kommunalråden har lämnat en öppning. De bjuder nämligen in föräldrarna till ett möte i stadshuset på måndag klockan 11. Återstår att se om de kommer dit. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista