Riskkapital till småföretag

Även små, relativt nystartade företag i länet har chans få ekomomisk hjälp från riskkapitalbolag. Den bedömningen gör Norrlandsfonden. 

Tidigare har riskkapitalbolagen haft en tendens att satsa mest i redan utvecklade företag. Men nu finns det tecken på en ändring av det bedömer Lars Olof Söderström VD för Norrlandsfonden.

Norrbottensnytt har tidigare berättat om tecken på ökad investeringsvilja från olika riskkapitalbolag. Enligt tidningen Dagens industri handlar det om tillgångar på 100-tals miljarder kronor som finns att investera i Sverige. Även utländska risskapitalbolag kan bli aktuella för satsning i Norrbotten tror Lars Olof Söderström.

Dagens industri skriver också om ett helt nytt stort riskkapitalbolag som håller på att bildas i samarbete mellan bolagen Nordstjernan och sjätte AP fonden med inrikning mot satsning på små industribolag med någon form av spetsteknik. Och det kan kanske gynna länet tror Lars Olof Söderström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".