Orientexpressen bitter över hastig Connexuppsägning

-Det känns mycket bittert. Connex sa upp avtalet med oss med en minuts verkan och det är inte acceptabelt, säger Marcus Pettersson, ordförande för Svenska orientexpressens företagsstyrelse.

Tågbolaget Connex har sagt upp avtalet med Svenska Orientexpressen i Boden, som tills igår skötte matservicen på norrlandstågen.
Det var förra sommaren, som Svenska orientexpressen tog över matservicen på Connextågen, men redan efter ett år är det slut. EnIigt affärsområdeschef Olof Eriksson på Connex har Orientexpressen inte betalt 5 miljoner kronor i skatter och sociala avgifter och nu har i stället Connex träffat ett avtal med ISStrafficare. Det utför redan städning på Norrlandstågen och igår började de även med matservicen.
Bitter orientexpressordförande
Marcus Pettersson är ordförande för Svenska orientexpressen och är mycket besviken idag.
-Vi har ju bara drivit verksamheten på Norrlandstågen under ett år och vi har gjort ett bra ekonomiskt år 2004. Vi hade dessutom gjort stora besparingsåtgärder för att ytterligare förbättra ekonomin så vi var på god väg att få ordning på vår ekonomi.
-Vi kommer att rättsligt följa upp det här, för vi har inte behandlats korrekt, säger Marcus Pettersson, ordförande för Svenska orienexpressens styrelse.
Förhandlingar idag
Idag möter Svenska orientexpressens ledning de anställda i Luleå-Bodenområdet och de har också startat förhandlingar med företaget TraffiCare ISS, som sedan igår måndag tagit över restaurangverksamheten på Norrlandstågen. Orientexpressens ordförande tänker göra det han kan för att de anställda, som sagts upp från tjänsten på Svenska orientexpressen, ska få övergå i konkurrentföretagets tjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista