Flygplatspersonal rasar mot Gällivare kommun

Nu riktas massiv kritik mot Gällivare kommun och deras sätt att sköta övertagandet av driften av Gällivare flygplats från Norrlandsflyg. Övertagandet sker den 1 oktober nu i höst.

Det är personalen med flygplatschefen i spetsen, som är upprörda och besvikna på att inte få någon som helst information.
Idag vet inte någon vilka som kommer att få gå eller stanna på sitt jobb trots att kommunen blir arbetsgivare redan om en månad den 1 oktober. Därför har flera börjat söka sig arbete på andra håll.
-Det är en tryckt stämning här, säger Lennart Martinsson som arbetat i 25 år som ansvarig för flygledningen vid Gällivare flygplats.
-Gällivare kommun har skött personalfrågorna på ett oproffessionellt sätt. Det är tragiskt, för det det är på väg att splittra den fina arbetsgemenskapen som vi har här, säger Monica Hedström nuvarande flygplatschef i Gällivare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista